06 Temmuz 2017

Portakallı Kek Kurabiye

Portakallı Kek Kurabiye
Portakallı Kek Kurabiye

Merhaba arkadaşlar, pastaneden severek alıp tükettiğimiz portakallı kek kurabiyesi evde  nasıl hazırlanır diye soruyorsanız, kuru üzüm ekleyerek tadını zenginleştirdiğim  denenmiş tarifim tamda size göre.Yapılışı  oldukça kolay, görseli ve tadı şahane  Portakallı ,üzümlü  kek kurabiye tarifimi yapın ve sevdiklerinizle  paylaşın. Muhabbetiniz bol olsun sevgilerimle....

~Portakallı Kek Kurabiye~
  • 2 yumurta(Oda ısısında)
  • 3/2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğu,suyu
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 5 su bardağı un(Elenmiş)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat
  •  Bir çimdik tuz
  • 1 yumurta sarısı( Üzerine)
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı(Fındık da olur)
Un, tuz.kabartma tozu,karbonatı karıştırıp eleyelim.Çırpma kabına sırası ile yumurta,şekeri katıp 5 dk mikserle çırpalım. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, kuru üzüm,portakal suyu ve kabuğunu katıp tekrar çırpalım.Elediğimiz un karışımını ekleyip mikserin hamur yoğurma aparatıyla karıştıralım.Yağlı kağıt serili fırın kabına kabarma payını düşünerek iki kaşık yardımıyla mümkün olduğunca yuvarlayarak aralıklı dizelim. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp,ceviz kırığı serpelim.180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk kontrollü  pembeleşene kadar pişirelim.

Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder