18 Temmuz 2017

Elmalı Rulo Pasta

Elmalı Rulo Pasta
Elmalı Rulo Pasta

Hafifmi hafif,lezzeti şahane süngerimsi elmalı rulo pastayı sizlere  mutlaka denemeniz için tavsiye ediyorum. Denemek isteyenler için malzeme listem ve yapım aşamaları burada...

~Kek malzemeleri~
  • 4 yumurta(Oda ısısında)
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
~İç malzemeler~
  • 5 büyük boy elma (Kabukları soy,rendele)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri kıyım ceviz
  • 1 paket çikolata(Üzerine)80 gr
*Rendelenmiş elma ve şekeri tencereye alalım. elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim,pişen elmayı ocaktan alıp içine tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine elma harcını kaşık yardımıyla yayıp kenara alalım..
Elmalı Rulo Pasta Harcı
Elmalı Rulo Pasta Harcı

*Yumurta sarısını beyazından ayıralım. Yumurta beyazına bir çimdik tuz atıp kabarana kadar yaklaşık 5-6 dk çırpalım.Yumurta sarısı ve şekeri 5 dk mikserle çırpalım.İçine sıcak su,elenmiş un,kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım.Yumurta beyazını tahta kaşık yardımıyla üç seferde kek hamuruna ekleyip söndürmeden karıştıralım. Hazırladığımız keki tepsideki elmalı harcın üzerini kapayacak şekilde döküp spatula ile hamuru düzeltelim.180 derece ısıtılmış fırında kek pişene kadar yaklaşık 13-15 dk çok kurutmadan pişirelim.Kürdanla kontrol ederek pastamızı fırından alalım.Yaklaşık6-7 dk ilk sıcağı gidince tepsi boyunda yağlı kağıt kesip pastanın üzerine katıp pastayı alt üst edelim.Üsteki yağlı kağıdı dikkatli şekilde çıkaralım,bu şekilde de 6-7 dk soğutup yağlı kağıt yardımıyla elmalı harç içte kalacak şekilde pastayı rulo sarıp soğutalım.Elmalı Rulo pastayı servis tabağına alıp benmaride eritiğimiz çikolatayı,cevizi gezdirelim. Dolapta en az 3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz..
Elmalı Rulo Pasta
Elmalı Rulo Pasta

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder